•  La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori. 
  • Durant 10 dies, s’organitzaran més de 300 activitats arreu de Catalunya per la conservació de la natura i el medi ambient, en la que hi poden participar joves i grans, al mar, a la muntanya i a la ciutat. 
  • La Setmana de la Natura finalitza el dia mundial del medi ambient, 5 de juny. 
  • El tret de sortida de la Setmana de la Natura està marcat pel gran repte ambiental-esportiu: l’Ultra Clean Marathon i un dinar benèfic per la Natura a càrrec d’Ada Perellada. 

 

El medi ambient és una preocupació en augment entre la ciutadania, cada cop més sensible a l’impacte del canvi climàtic, de la contaminació atmosfèrica, o a la invasió dels plàstics en espais naturals. 

Les entitats sense ànim de lucre ambientals s’impliquen des de fa 3 anys en la Setmana de la Natura, un esdeveniment alhora festiu i reivindicatiu, en el que any rere any se sumen més organitzacions, entitats, escoles, empreses i administracions. 

L’any passat van ser vora 28.000 persones que van fer una acció per la natura entre les 327 activitats que es van organitzar, de la mà de 185 organitzacions. Enguany es preveu una participació més elevada. 

A la pàgina web Setmananatura.cat trobareu les activitats que s’estan organitzant. De moment ja en són més de 60. Les activitats es poden buscar segons la seva localització, l’organitzador o la temàtica. Els Parcs Naturals de Catalunya, cossos com el dels Agents Rurals, equipaments com els Centres de Fauna, són alguns dels col·lectius implicats en la Setmana, juntament amb les ONG ambientals. 

 

La passió per l’esport amb la reivindicació per la natura

7 maratons en 7 dies, travessant espais naturals on actuen ONG ambientals, i recollint residus abandonats. Ultra Clean Marathon és un novedós esdeveniment que troba l’aliança del món del running amb la conservació de la natura. Està liderat per l’aventurer Albert Bosch i per l’atleta Nicole Ribera, que assumeixen el repte acompanyats de corredors i corredores i altres voluntaris i voluntàries. Aquesta és una gran acció que marca l’inici de la Setmana de la Natura 2018, i tindrà lloc entre el 13 i el 19 de maig. Per a més informació consulteu: 

www.ultracleanmarathon.cat 

 

Un dinar benèfic per la Natura a la masia Can Moragues

Diumenge 27 de maig, al bell mig de la comarca de La Selva, a la finca agroecològica de Can Moragues, on la Fundació Emys treballa per la recuperació de la tortuga d’estany, la xef Ada Parellada prepararà un dinar benèfic per a un centenar de comensals. Hi assistiran personalitats populars que apadrinen la Setmana de la Natura. Tota la recaptació anirà destinada a la conservació de la natura, a través de donacions a projectes de les entitats ambientals. 

 

Visibilitzar la natura, les ONG i els voluntaris i voluntàries ambientals

La Setmana de la Natura és un esdeveniment impulsat des de la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, dues xarxes que reuneixen més de 150 ONG ambientals a Catalunya. És alhora una crida a implicar-se en el medi ambient, i un reconeixement a les entitats i als voluntaris i voluntàries ambientals. La polsera verda #setmananatura visible en les fotografies a les xarxes socials, és un símbol d’identitat per a les persones que es prenen cura de la Terra 

 

Contacte: info@setmananatura.cat o al 93 886 61 35