L’ULTRA CLEAN MARATHON és un gran repte esportiu i ambiental que es celebrarà del 13 al 19 de maig a Catalunya, on es realitzen 7 x 7 ECOMARATONS

 

Durant 7 dies l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, 2 esportistes compromesos amb el medi ambient, correran 7 maratons amb l’objectiu de recollir el màxim de RESIDUS, descobrint entorns de gran valor de casa nostra i conscienciant sobre la responsabilitat i la cura dels ENTORNS NATURALS!

Ets una escola? Ets una empresa? Una entitat esportiva? Una associació o entitat local? O simplement una persona compromesa amb el medi ambient? Apunta’t al repte! Recollireu residus mentre correu per espais naturals!

Consulta les diferents maneres de participar a l’ULTRA CLEAN MARATHON.

 

L’ULTRA CLEAN MARATHON  l’organitzem conjuntament la Xarxa de Custòdia del Territori , la Xarxa de Voluntariat Ambiental, i l’ Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “la Caixa”. És un gran repte, on s’uneixen dos grans esdeveniments ambientals anuals: el Let’s Clean Up Europe i la Setmana de la Natura.  Aquests esdeveniments tenen com a objectiu principal conscienciar a la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais.

 

COM ES DESENVOLUPARÀ?

Cada MARATÓ es farà en una zona de Catalunya (7 dies – 7 trams). L’UCM vol recórrer per tot Catalunya i finalitzar al mar, tot simbolitzant que el 70% dels residus del mar són d’origen terrestre.

En cada ETAPA, els corredors seran acompanyats en TRAMS curts per voluntaris (escoles, entitats, corredors, empreses…) que correran i recolliran residus.

El punt de sortida i/o arribada serà un lloc ambientalment significatiu. A cada final d’etapa es pesaran tots els residus recollits durant el dia i es faran activitats pel públic participant.

La primera i la darrera etapa estaran obertes a la participació de tothom, prèvia inscripció. Seran a Girona el diumenge 13 de maig i a Barcelona el dissabte 19 de maig.

 

 

LES ETAPES

Etapa 1, diumenge 13 de maig: Sant Feliu de Guíxols > Girona

Etapa 2, dilluns 14 de maig: Ripoll > Vic.

Etapa 3, dimarts 15 de maig: Ruta circular per Montserrat.

Etapa 4, dimecres 16 de maig: Gerri de la Sal > Tremp.

Etapa 5, dijous 17 de maig: Alfés > Lleida

Etapa 6, divendres 18 de maig: Mont Natura > L’Ametlla de Mar

Etapa 7, dissabte 19 de maig: Vallvidrera > Barcelona (Platja de Somorrostro)

7 maratons fetes per a tothom. Pots triar si fer-la tota o fer només algun tram: 1km  5km  10km  42km 

 

Per a més informació contacta amb l’organització a info@ultracleanmarathon.cat