Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Jornada BioblitzBcn

19 19UTC maig 19UTC 2017 / 8:00 - 21 21UTC maig 21UTC 2017 / 8:00

Gratuït

El 20 i el 21 de maig se celebra la jornada BioblitzBcn organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i l’Institut Botànic en la qual es duran a terme itineraris científics i activitats sobre biodiversitat urbana.

La BioblitzBcn és un esdeveniment de descoberta de la natura en el qual, durant un període de 24 hores (d’aquí el nom blitz, que en anglès vol dir “atac intens a un lloc”), científics que estudien grups específics de flora i fauna identifiquen tots els organismes que es troben en una àrea determinada, acompanyats per la ciutadania. Centres educatius (només el divendres 19 de maig) i públic general (durant el cap de setmana) estan convidats a participar d’aquesta iniciativa amb la finalitat d’implicar i conscienciar de la necessitat de conèixer, respectar i conservar la biodiversitat, així com participar en l’inventari dels científics que es fa cada any.

En aquesta ocasió, les jornades obertes de recerca naturalista BioblitzBcn seran al Jardí Botànic Històric de Montjuïc i a la zona adjacent del Parc de Montjuïc els dies 20 i 21 de maig.

Entre la varietat de metodologies que es tractaran, d’acord amb cada disciplina científica, hi haurà l’observació amb prismàtics dels ocells urbans, com utilitzar les lupes d’augment per identificar al camp els líquens, captura d’insectes amb tubs xucladors, anàlisi visual de les singularitats de les plantes vasculars i no vasculars, ús d’equips de laboratori per descobrir el diminut món dels mixomicets, etcètera.

Detalls

Inici:
19 19UTC maig 19UTC 2017 / 8:00
Finalització:
21 21UTC maig 21UTC 2017 / 8:00
Cost:
Gratuït
Web:
http://bioblitzbcn.museuciencies.cat

Organitzador

Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Telèfon:
http://museuciencies.cat

Recinte

Jardí Botànic Històric de Montjuïc
Barcelona, + Mapa de Google
Web:
http://museuciencies.cat/es/visitanos/jardi-botanic/jardi-botanic-historic-2/