Calendari de convocatòries de finançament anuals 2017

XARXANET

Cada any hi ha tot un seguit de convocatòries de finançament, subvencions, premis i beques, que es van repetint. És per això que en el següent document les trobareu totes classificades per mesos, àmbits temàtics i tipus de finançament.
S’han prioritzat les convocatòries d’ambit geogràfic estatal i català, no obstant també s’han tingut en compte aquelles europees i d’àmbit local especialment rellevants.
I finalment, s’ha categoritzat el tipus de finançament entre públic i privat, així com entre subvencions i premis.

Us podeu descarregar el document clicant AQUÍ


Guia dels beneficis fiscals per donacions a entitats ambientals sense ànim de lucre de Catalunya

 

L’objectiu d’aquesta Guia és donar a conèixer a les entitats ambientals el que és una donació, com cal gestionar-les i quines són les deduccions associades a certes donacions. La Guia no pretén ser un recurs exhaustiu sobre els beneficis fiscals de les donacions, però sí esdevenir un primer recurs, que es posa a disposició de les entitats, per tal de disposar d’un marc simple i clar de la normativa de donacions i aclarir-ne els aspectes bàsics. En el cas dels aspectes més complexos i que necessiten una determinada concreció, s’hauran de resoldre consultant de forma més aprofundida la normativa associada a través del servei d’assessorament gratuït per a entitats sense ànim de lucre que ofereix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies o, en alguns casos, amb l’ajuda d’un gestor especialitzat.

Consulteu la GUIA AQUÍ


Customer Relationship Management (CRM) per a entitats ambientals

Xarxa de Custòdia del Territori, xct

Les eines que s’utilitzen a l’hora de gestionar la informació són cabdals per assegurar-ne un bon impacte. Per això, es posa a disposició de les entitats ambientals un CRM adaptat a les seves necessitats , una solució tecnològica que integra diferents funcionalitats: des de l’enregistrament de les dades identificatives i de contacte fins a la gestió completa de les comunicacions electròniques, passant per l’historial de relació (col·laboracions de tota mena, participació en activitats, voluntariat, òrgans de govern, etc.) o d’aportacions econòmiques. En base al software de Sugar CRM Community Edition, s’han adaptat diversos mòduls per adaptar-se a les necessitats del sector ambiental.

Us podeu descarregar tots els arxius per instal·lar el CRM al següent link :

www.gencat.cat/mediamb/crm/crm.html


L’accés a la informació ambiental: Un dret bàsic per exercir en el camí de la transformació

ADENC

Posem a la costra disposició tota la documentació generada en el marc d’aquest curs, el qual tenia per objectiu contribuir a difondre coneixements jurídics i fonts d’informació ambiental. Una de les bases de l’acció ambiental és contribuir a socialitzar el coneixement i els recursos legals de què disposem. Si els utilitzéssim amb plenitud i de manera àmplia la capacitat d’incidència de les entitats ambientals i ecologistes podria créixer de manera significativa.

Per a accedir a la documentació generada i als vídeos de cadascuna de les sessions, podeu clicar al següent enllaç:

Accés a la informació ambiental: un dret bàsic en el camí de la transformació