Guia de bones pràctiques per a la custòdia del territori

Xarxa de Custòdia del Territori, xct

Extens manual on es detallen diverses recomanacions per treballar la qualitat de les entitats i projectes de custòdia del territori. El manual consta de 14 Bones Pràctiques.

Podeu descarregar la GUIA aquí.


Bones pràctiques en la gestió de les iniciatives de custòdia del territori. Manual d’implementació.

Xarxa de Custòdia del Territori, xct

Aquest manual d’aplicació resumeix la Guia de Bones Pràctiques i ressalta allò més rellevant per a prioritzar per on començar a treballar a l’hora de implantar les bones pràctiques en la realització d’acords i en la gestió dels projectes de custòdia. Aquest manual pretén orientar a les entitats sobre com començar a aplicar les bones pràctiques.

Podeu descarregar el MANUAL aquí.


Guia de finançament europeu per a entitats i administracions locals ambientals, rurals i de custòdia del territori

Fundación Biodiversidad

És una guia sobre l’accés a fons europeus per a entitats ambientals, rurals i de custodia del territori, també útil per a administracions locals. La guia repassa en detallades fitxes prop de 30 fons i programes europeus de finançament, organismes de suport, i aportant enllaços a fonts complementàries d’informació, suggeriments de passos i mètodes de treball i exemples pràctics. La guia té diferents nivells de lectura, més detallats, generals o orientats a qüestions concretes.

Podeu descarregar la GUIA aquí.


Manual: ‘Conservar la natura entre tots. La custòdia del territori, una eina per implicar la societat en la gestió del patrimoni natural a Europa’

Xarxa de Custòdia del Territori, xct

El manual ha estat produït en el marc del projecte LandLife (LIFE10 INF/ES/540) i té com a objectiu comunicar la custòdia del territori, els instruments i les eines per a implementar-la, utilitzant una àmplia aproximació europea. El manual mostra el gran potencial de la custòdia com a una eina per a la conservació de la natura i la biodiversitat a Europa.

El manual inclou consells pràctics sobre com crear i millorar les pràctiques i iniciatives de custòdia del territori, tenint en compte les diferents perspectives dels agents del territori involucrats, des de propietaris, organitzacions públiques i privades fins el públic en general i els ciutadans. També descriu com les iniciatives coordinades de custòdia del territori contribueixen a la implementació de polítiques europees com Natura 200 i la Política Agrària Comuna (PAC).

Pots consultar i descarregar-te el manual aquí:   http://www.landstewardship.eu/land-stewardship/download-archive/category/test


Guia “Experiències d’ecoturisme. Del disseny al terreny. Guia pràctica per a entitats de custòdia del territori”

Xarxa de Custòdia del Territori, xct

En el marc del projecte “Fomento de la emprendeduría social en la economía verde de la custodia del territorio”, finançat per Fundación Biodiversidad, la xct ha editat aquesta guia amb la voluntat que sigui una eina útil per a aquelles organitzacions interessades en promoure experiències ecoturístiques.

Consulteu la Guia AQUÍ


Helpdesk sobre custòdia del territori

Xarxa de Custòdia del Territori, xct

El Helpdesk sobre custòdia del territori és una eina l’objectiu de la qual és fer assessoraments a aquelles entitats/persones que tinguin dubtes relacionades amb la custòdia.

El Helpdesk consta d’un formulari per introduir la pregunta, la qual es publicarà al web, i amb el termini d’una setmana, un assessor de l’equip la respondrà.

L’enllaç del Helpdesk de custòdia del territori és el següent:   http://www.crmxct.org/helpdesk/


Manual de incidencia política para redes y entidades de custodia del territorio

 

El manual “Incidencia política: concepto, importancia y herramientas. Herramienta para redes y entidades de custodia del territorio” publicado por la Xarxa de Custòdia del Territori pretende servir para dar respuesta a ésta y otras preguntas. Este documento dirigido particularmente al colectivo de custodia del territorio pero que es extensible al conjunto del tercer sector ambiental, aporta las claves necesarias para que cualquier organización desempeñe su labor de incidencia político-social. Partiendo de la reflexión y de la descripción del concepto e importancia de incidencia política y de algunas de sus posibles formas y canales, ofrece tres propuestas para activar la incidencia política de una organización: la elaboración de la agenda política, la sistematización de los contactos de la entidad y la concertación de un plan de trabajo con el gobierno autonómico para la promoción de la custodia del territorio en el ámbito de la red de custodia.

Consulta el Manual AQUÍ