Teniu quelcom que us sobra i no sabeu què fer-ne? Voleu consultar quins materials s’ofereixen per si us poden servir? Barcelona + Sostenible estrena “Materials en donació”, un nou espai al web on qualsevol organització de la xarxa pot oferir o rebre materials. Allarguem la vida útil dels productes!

 

Vols donar o rebre materials?

Algunes organitzacions tenen excedents de materials, fan canvi de mobiliari o viuen altres situacions que generen objectes que poden esdevenir recursosper a altres membres de la xarxa. Altres vegades, les organitzacions s’adrecen a la xarxa per sol·licitar allò que necessiten específicament per a activitats o serveis.

Aquest espai és un portal per facilitar la transformació de residus potencials en recursos aprofitables, per tal d’allargar la vida útil dels materials i promoure així una economia circular. Aquest principi bàsic segueix l’objectiu número 5 del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, “L’ús racional dels recursos, de la societat del consum al consum responsable”.

Teniu un material que us sobra i no sabeu què fer-ne?

Podeu enviar un correu a bcnsostenible@bcn.cat en el qual hi constin els següents camps:

– Organització/centre educactiu al que pertanyeu
– Telèfon de contacte
– Material a oferir
– Quantitat
– Mides
– De què està fet
– Fotos
– Enllaç on oferiu el material (si en teniu)
– Local des d’on gestioneu la recollida (si en teniu)

Necessiteu algun dels materials que s’ofereixen?

Per tal de sol·licitar una material només cal que, a la taula “Materials en donació” d’aquesta mateixa pàgina, cliqueu l’enllaç de sol·licitar i ompliu el formulari. El lliurament es farà per ordre de sol·licitud fins a finalitzar les existències. S’enviarà un correu de confirmació de la sol·licitud i, posteriorment, un altre amb la quantitat d’unitats a rebre i la data i lloc de recollida.

Qui pot oferir o sol·licitar materials?

Qualsevol organització membre de la xarxa Barcelona + Sostenible (centres educatius, associacions, entitats, comerços i empreses) pot oferir o sol·licitar els materials que s’ofereixen en aquest espai per tal d’allargar-los la vida útil.

Més informació: http://lameva.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/barcelona-sostenible/tags/page/espai-de-materials-en-donacio